Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Rouhea Juurakko-blues vie ajoittain syvälle rämeelle ja toisinaan tanssittaa kepeästi laivan kannella. Yhtye ylittää musiikin tyylirajat riemukkaasti eikä kaihda eriskummallisiakaan tarinoita. Juurakko on juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten.

 

Juurakko valittiin Vuoden Artistiksi vuoden 2020 Etnogaalassa.

Laura Kaartinen

laulu,
matkaharmoni,
lyömäsoittimet

Minsku Tammela

laulu,
jouhikko,
kampa,
munniharppu,
lyömäsoittimet

Anna Wiksten

laulu,
plankku,
lyömäsoittimet

Eija Kankaanranta

kanteleet

Kaisa Saarikorpi

laulu,
sikarilaatikkosoittimet,
kitarat,
lyömäsoittimet

Laura Kaartinen

laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet

Minsku Tammela

laulu, jouhikko, kampa, munniharppu, lyömäsoittimet

Anna Wiksten

laulu, plankku, lyömäsoittimet

Eija Kankaanranta

kanteleet

Kaisa Saarikorpi

laulu, sikarilaatikkosoittimet, kitarat, lyömäsoittimet

”Juurakko yhdistää bluesia ja kansanmusiikkia vastustamattomasti.”
Mari Koppinen

Helsingin Sanomat

”Paljoakaan tätä paremmin ei musiikkialbumia voi tehdä.”
Mikko H. Haapoja

Kansanmusiikki

”Det låter som om man håller på att spricka av spelglädje helt enkelt.”
Tove Djupsjöbacka

Hufvudstadsbladet

“Juurakko hyvä, kiitos esityksestänne Rääkkylässä! Minulle se oli Kihauksen 2016 sävähdyttävin, eheyttävin ja voimaannuttavin kokemus. Ja rakkaat lähimmäiset: Jos teillä on mahdollisuus koskaan milloinkaan ilmoisna ikinä käydä tämän yhtyeen esityksessä tai se tulee lähistöllenne, menkää ihmeessä. Toistan: Menkää. Ihmeessä. Kuulet hirveitä tarinoita hulttiomiehistä, pilviin suihkuavasta verestä, tarinoita joissa kuolleet ohjailee sormusta, terveitä toimitetaan spitaalisten saarelle, joissa arkut lipuu jokea… Mutta ah! niin ihanaisesti esitettynä, että ahdistus päästäsi poistuu kauheasti huutaen vasemman korvasi kautta.”
yleisöpalaute

Kihaus Folk 2016

1 month ago

JUURAKKO
Keikkakesä keikkuen tulevi. Juhannuksen jälkeen Haapavesi Folk Music Festival! 🌱🎶🗓 to 27.6.2024”Juurakko on valinnut luontoteemaiseen konserttiin kappaleita, joissa käsitellään vesistöjen suojelua, ilmastonmuutosta ja ihmisen toimintaa monenlaisissa maisemissa, erottamattomana osana luontoa. Juurakon ääniteknikkona toimivan biologi-tutkimussukeltaja Myyri Sysiveden matkassa päästään tutustumaan uhanalaiseen raakkuun ja virtavesiekosysteemin saloihin.”#juurakkoband #juurakkotour #haapavesifolk✨ Väkevää tarinankerrontaa ja juurimusiikkia yhdistelevä JUURAKKO puhkuu yhteisöllistä ja maanläheistä tunnelmaa. Yhtye risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston raikkaalla skiffle-asenteella eikä kaihda eriskummallisiakaan tarinoita. Rouhea Juurakko-blues vie ajoittain syvälle rämeelle ja toisinaan tanssittaa kepeästi laivan kannella.✨ Juurakko on valinnut luontoteemaiseen konserttiin kappaleita, joissa käsitellään vesistöjen suojelua, ilmastonmuutosta ja ihmisen toimintaa monenlaisissa maisemissa, erottamattomana osana luontoa. Juurakon ääniteknikkona toimivan biologi-tutkimussukeltaja Myyri Sysiveden matkassa päästään tutustumaan uhanalaiseen raakkuun ja virtavesiekosysteemin saloihin.✨ Yhtye on julkaissut neljä studioalbumia sekä kuunnelmallisen Juurimultaa-podcastsarjan. Kansainvälisesti keikkailevaa bändiä on kiitelty omintakeisen musiikkityylinsä lisäksi lavalta säteilevästä positiivisesta energiasta.Laura Kaartinen - laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet Eija Kankaanranta - kanteleet Kaisa Saarikorpi - laulu, sikarilaatikkosoittimet, kitarat, lyömäsoittimet Minna-Liisa Tammela - laulu, jouhikko, lyömäsoittimet Anna Wiksten - laulu, plankku, lyömäsoittimetTorstai 27.6.2024Päälava klo 19.30-20.30Liput ja lisätiedot ohjelmasta ➡️ haapavesifolk.com - linkki biossa!#HaapavesiFolkMusicFestival #HaapavesiFolk #festivaali #festival #FinlandFestivals #Oulu2026 #EuroopanValokeilassa #kulttuuriilmastonmuutos⁠ #musiikki #kansanmusiikki #folk #juhla #kesä #HaapavedenKaupunki Haapaveden kaupunki #haapavesi #kesähaapavesi #summer #haapavesikaupunki #Oulu2026official ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 months ago

JUURAKKO
Kuvat henkilön Minsku Tammela julkaisusta ... See MoreSee Less
View on Facebook